Everything about VDS Neden gereklidir?

Sanal sunucular kaynakları paylaştığından daha ekonomiktir ve kolayca yeniden boyutlandırılabilir; fiziksel sunucular ise daha yüksek başlangıç maliyetine sahiptir ve kaynak arttırımı donanım değişikliğini gerektirir.

Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Digital Private Server” olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “dedicated” adı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.

Televizyon ve radyo yayını yapan haberleşme sitelerinde, oyun şirketlerinin World-wide-web portallarında, muhasebecilerin dosyalarını depoladığı uygulamalarda sanal sunular kullanılabilir.

Fakat sanal sunucu hizmetini hangi sağlayıcıdan almanız gerektiği konusu da oldukça önemli. Güvenilir bir hizmet sağlayıcıdan sanal sunucu hizmeti almıyorsanız eğer, ciddi güvenlik problemleri yaşayacağınızı bilerek hareket etmeniz gerekmektedir.

VDS, bağımsız işletim sistemi özelliğiyle Net sitenizin olası saldırılardan korunmasını sağlar.

Diğer yandan elektrikli araç talebi son aylarda yavaşladı. Bunda kredi maliyetlerinin yüksek olmasına bağlı olarak ana üreticiler arasında rekabetin kızışması etkili oldu.

Bir webmaster olarak Internet sitesi tasarlıyor ya da hizmet verdiğiniz müşterilerinizin Net sitelerini tek bir alanda barındırma ihtiyacınız olabilir.

İkisinde de sunucu kaynaklarının kullanıcılara tahsisi söz konusudur ancak VPS’te kaynaklarda dalgalanma ve komşu kullanıcılardan etkilenme görülebilir. Daha izole ortam gerektiren durumlar için uygun olan sanal sunucular; VDS’lerdir. VPS (Virtual Private Server)

Bir sunucunun kaynaklara bölünerek kullanılmasını sağlayan bu sayede de kullanıcılara daha fazla kontrol sunan bir tür sanallaştırma teknolojinin adıdır en kısa tanımı ile sanal sunucular.

VDS kullanıcılarının sunucuları üzerinde sahip oldukları etki her zaman için VPS sunucularına göre daha fazladır. Özellikle barındırılan sitelerin birbirinin performansından etkilenmemesi yüksek boyutlu ve fazla kaynak kullanımlı siteler için bir tercih sebebidir.

Sanal sunucuların başlıca özellikleri arasında ise yüksek erişilebilirlik, kolay yedekleme ve kurtarma işlemleri, ve hızlı dağıtım kabiliyetleri bulunur.

Paylaşılan barındırma ortamında, DDoS başka bir World-wide-web sitesini hedef alıyor olsa bile sisteminizin de more info kilitlenmesine neden olacaktır. Bu durum, her iki Website sitesinin de aynı temel kaynakları paylaşıyor olmasından kaynaklanır.

Kripto para yatırımcısı olan ve yaklaşık 10 milyar dolar değerinde Bitcoin varlığına sahip yazılım şirketi MicroStrategy'nin one hundred fifty five milyon dolarlık bir harcama karşılığında three bin Bitcoin aldığı duyurusu bu yükselişe katkıda bulundu.

Sanal sunucular ve fiziksel sunucular arasındaki temel ayrım, fiziksel donanımın varlık durumu ile ilgilidir. Fiziksel sunucular, veri işleme kapasitelerini direkt olarak donanımsal bileşenler üzerinden sağlarken, sanal sunucular ise bu kapasiteleri paylaşımlı veya atanan kaynaklar ile sunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *